Ζάχος Γιώργος

zaxos2.jpg

Ζάχος Γιώργος

Ο Γεώργιος Ζάχος γεννήθηκε το 1983 στην Λάρισα. Την αγάπη του για τον παραδοσιακό χορό του την μετέδωσαν οι γονείς του, αφού και οι δύο είναι χορευτές. Σε ηλικία οκτώ (8) ετών ξεκίνησε την εκμάθηση παραδοσιακών χoρών στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού σχολείου που φοιτούσε.

Στο γυμνάσιο αποφάσισε να πάει σε έναν καινούριο σύλλογο για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στην παράδοση και στον χορό και έτσι ένα Σάββατο μεσημέρι βρέθηκε στο κατώφλι του ΚΕντρου Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) που μέχρι και σήμερα συνεχίζει να χορεύει. Το 2003 ο Κώστας Γκιτέρσος και η Ειρήνη Σιαμπέτα του εμπιστευτήκαν την γραμματεία του συλλόγου και τον ίδιο χρόνο ύστερα από προτροπή τους αναλαμβάνει και την πρώτη του χορευτική ομάδα.

Σήμερα μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και μεράκι, αλλά και με την καθοδήγηση των δασκάλων του, να διδάσκει παραδοσιακό χορό. Είναι υπεύθυνος του παραρτήματος στη Ν. Πολιτεία από το 2015, της Γιάννουλης απο το 2019, καθώς και των τμημάτων εκμάθησης λαϊκών  χορών στο ΚΕ.Λ.Ε. Ακόμη είναι ο βασικός διαχειριστής και γνώστης της ιματιοθήκης του συλλόγου η οποία αριθμεί πάνω από 900 φορεσιές.

Το 2017 συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου "Η φύση στο δημοτικό τραγούδι" στο οποίο ήταν μέλος της ερευνητικής και συντονιστικής ομάδας.

Ως χορευτής και χοροδιδάσκαλος στο ΚΕ.Λ.Ε. έχει συμμετάσχει σε δεκάδες παραστάσεις αλλά και σεμινάρια σχετικά με τα ήθη, τα έθιμα, την λαογραφία και τον χορό της Ελλάδας.

Δείτε επίσης

Social

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  17A Μαβίλη, Λάρισα

  kelelarissas@gmail.com

  +30 2410530946

  +30 6937007191

Θα μας βρείτε

©2024 ΚΕΛΕ. All Rights Reserved.