Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε.) είναι ένας Φορέας Πολιτισμού που ιδρύθηκε το 1995 στη Λάρισα, από το μεράκι δύο καθηγητών Φυσικής Αγωγής, του Κώστα Γκιτέρσου και της συζύγου του, Ειρήνης Σιαμπέτα-Γκιτέρσου. Συνδρομητές στο εγχείρημα αυτό υπήρξαν κάποια άτομα που ενστερνίστηκαν το όραμα τους και μοιράστηκαν το πάθος τους για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση του παραδοσιακού μας πολιτισμού και ειδικότερα του παραδοσιακού χορού και των στοιχείων που τον περιβάλλουν.


Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕΛΕ) ιδρύθηκε για να στεγάσει την ανάγκη των μελών του για δημιουργία. Ανάγκη για το διαφορετικό, το καινούριο, το αλλιώτικο που θα μας συνεπάρει και θα μας κρατήσει ζωντανούς, θα τονώσει το ενδιαφέρον μας και θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Το ΚΕΛΕ στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, στο κέντρο της Λάρισας.

Με σύνθημα «ο χορός είναι η αφορμή» και κινητήριο δύναμη την αγάπη για τις ανθρώπινες αξίες, την ομαδικότητα, τη δημιουργία, το αυθεντικό, το αγνό,  το ΚΕΛΕ κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του, προωθεί την διάδοση του παραδοσιακού μας πολιτισμού με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, μουσικής και εθίμων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Διοργανώνει παραστάσεις και συμμετέχει σε σεμινάρια, συνέδρια και φεστιβάλ με σκοπό τη συνεχή έρευνα και διάδοση του πολιτισμού μας.

Παλαιά βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, κείμενα που αφορούν στην παράδοση, φωτογραφικό και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με αυθεντικές καταγραφές χορών, ηθών και εθίμων εμπλουτίζουν το πολύτιμο αρχείο του ΚΕΛΕ και αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων μας.

Δείτε επίσης

Social

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  17A Μαβίλη, Λάρισα

  kelelarissas@gmail.com

  +30 2410530946

  +30 6937007191

Θα μας βρείτε

©2023 ΚΕΛΕ. All Rights Reserved.